Suojakalvotukku.fi

Panssarilasit (perus)

Suojaa näyttösi - Panssarilasikalvosuoja näytölle

Panssarilasit (Tempered Glass) suojaavat puhelimesi näyttöä. Aikaisemmin kaikkein suosituin tapa suojata puhelimen näyttöä oli asettaa muovinen suojakalvo luurin näytölle naarmuuntumisen ehkäisemiseksi. Vain viimeisen kolmen vuoden aikana panssarilasit ovat ohittaneet suojakalvojen suosion. Syynä ovat panssarilasin ominaisuudet: Lasi suojaa näyttöä naarmuuntumisen lisäksi myös kolhuilta ja näin rikkoontumiselta. Lisäksi panssarilasien kosketuspintaa on kehitetty jo niin paljon, että käyttömukavuus joidenkin laitteiden näytöllä jopa paranee. Mitä enemmän panssarilaseja on ostettu, sitä edullisemmaksi niiden hinnatkin ovat tippuneet.

Panssarilasien valmistusmateriaalina toimii kemiallisesti vahvistettu aito lasi, jonka ansiosta sen lisäksi, että näyttö saa luotettavan suojan myös näyttö on edelleen tuntumaltaan alkuperäisen näytön veroinen. Lasin pintaa on pinnoitettu suojaavalla kalvorakenteella ja oleophobisella pinnoitteella, joka ehkäisee sormenjälkien muodostumisen näytölle. Näyttöön toki edelleen saa painettua sormenjälkiä jos niin haluaa, mutta jäljet väähän heikommin kiinni kuin esimerkiksi alkuperäisen näytön pinnalle. Suojalasien asentaminenkin on helppoa. Tarvitset siihen vain puhdistusliinan (mukana pakkauksissa), jolla puhdistaa näyttö ylimääräiseltä lialta ja pölyltä. Näytön puhdistuksen jälkeen panssarilasi asetetaan laitteen näytölle ja suojalasi osittain liimalla ja osittain staattisesti istuu mukavasti laitteen näytölle.

Panssarilasi ei ole yhtä kestävä kuin alkuperäinen näyttö, mutta panssarilasi osuman kohdistuessa näyttöön ikään kuin hajoaa puhelimen näytön puolesta, iskusta, joka olisi mitä todennäköisimmin rikkonut alkuperäisen näytön. Voisi kuvitella, että kovasta iskusta naarmuuntuessaan tai haljetessaan panssarilasista irtoaisi pieniä lasinsiruja, mutta niin ei kuitenkaan tapahdu. Kalvomaisen koostumuksen ansiosta panssarilasi pysyy kasassa näytöllä vaikka se halkeaisi kuinka pieniin osiin.

Panssarilasit tarpeeseen kuin tarpeeseen

Panssarilasien kasvanut kysyntä on ajanut valmistajat tuomaan markkinoille suojia erilaisiin tarpeisiin erilaisilla ominaisuuksilla. Ns. tavallinen panssarilasi asettuu näytölle näytön myötäisesti ja suojaa näyttöä hajoamiselta ja naarmuuntumiselta. 3D-panssarilasit ajavat saman asian ja on yhtä helppoa asentaa, mutta istuvat staattisesti näytölle vieläkin paremmin reunasta reunaan. Useissa maleissa lasikalvot ovat kauttaaltaan läpikuultavia, mutta osa kalvoista taas myötäilevät laitteen väriä ja ovat välillisistä ohdistä myös näytöllä värjätyt. 2.5D-panssarilasit eroavat 3D-panssarilaseista sen verran ettei lasi peitä täysin laidasta laitaan laitteen näyttöä. Reunoille jää n. hieman alle 1mm tila reunoille sillä lasia on aavistuksen verran pyöristetty. Pyöristyksen ansiosta näytön kosketuspinta on mukavampi käyttää.

Näytetään tuotteet 1-20 / 218

Ostoskorisi on tyhjä